3 group (1).jpg

VÅR CHOKLAD

Vi bekämpar det inhemska drogmissbruket och produktionen av kokain med hjälp av vår choklad. Första steget är att minska odlingen av kokablad som är huvudingrediensen för kokain. Det gör vi genom att erbjuda kokadlarna ett välbetalt alternativ i odling av kakaobönor och kaffe.  Men för att ta tag i roten av problemet måste man stoppa efterfrågan på kokain i Europa och Nordamerika. Chocolero gör det genom att ekonomiskt stödja en svensk förening som arbetar mot missbruk.  

P1000678.JPG

Hållbarhet

Peruanska kokaodlare har råd att ställa om till kakaoodling tack vare den höga kvaliten på kakaobönorna som odlas. Bönderna odlar ekologiska Trinitario och Criollo bönor för vår räkning.

Dessa bönder tillhör Fairtade certifierade kooperativ. Chocolero arbetar med fyra kooperativ som gör ett fantastiskt arbete i att ge fattiga odlare en möjlighet att odla välbetalda grödor. Kooperativen är medlemsstyrda, det innebär att bönderna själva beslutar hur försäljningen ska hjälpa deras byar.

Fairtrade premien används bl.a. för att bygga upp byarnas infrastruktur och skolor, öka tillgången till rent dricksvatten och bygga sjukhus.

 
CSC_0051.JPG

Ekologiskt

Endast de bästa ingredienserna duger. Vi använder Trinitario och Criollo bönor för våra chokladkakor. Criollo är världens bästa kakaoböna och står för mindre än 3% av världsproduktionen. Odlingen av bönan kräver stor omsorg då grödan lätt kan insjukna.

Ett tecken på bra choklad är en kort innehållsförteckning utan tillsatser. Kakaomassa och kakaosmör är vår grund, därefter smaksätter vi med bl.a. bourbon vanilj, oraffinerat socker, arabica kaffe och hasselnötsfyllning. Alla ingredienser är självklart ekologiska.